De perfecte vakantiefoto maken

Wanneer je een aantal dagen weg bent geweest is niets leuker dan blijvende herinneringen maken. Enerzijds zitten deze herinneringen natuurlijk in uw hoofd, maar het is ook leuk om deze herinneringen later te delen met uw vrienden en familie. In dit artikel gaan we u wat tips geven om een goede foto te maken die u met trots kan laten zien. 

Op zoek naar licht

Een van de belangrijkste factoren voor een goede foto is het licht. Zonder het juiste licht is het erg lastig om een juiste foto te maken. Wanneer u foto’s wil maken met een sfeervolle uitstraling is het beste om tijdens het Golden Hour foto’s te maken. Dit is het moment dat de zon ondergaat of opkomt. Wanneer u liever een heldere foto maakt kunt u wachten tot de zon volledig is opgekomen. Hierbij is het wel belangrijk om in uw achterhoofd te houden dat hard zonlicht de foto weer flets kan maken. 

Compositie

Een rechte foto spreekt vaak meer dan de verbeelding dan een foto welke schuin is gemaakt. Dit heet de compositie van uw foto, u moet ervoor zorgen dat de dingen die u wil fotograferen richt in het beeld staan. Dit kunt u eenvoudiger doen door een raster in te stellen, dan ziet u via lijnen in uw scherm of de objecten in een rechte lijn staan. Vergeet hierbij niet de horizon, wanneer deze recht in de foto staat is de basis al snel gelegd.

Standpunten

Kijk eens naar verschillende standpunten, uw standpunt kan namelijk veel veranderen aan hoe de foto er uit ziet. Kies bij bijvoorbeeld een lunch of diner voor een flat-layperspectief, dan maakt u de foto recht van boven, zorg hierbij voldoende helder licht en dat de camera niet teveel gekantelt wordt. Wanneer u een foto wil maken van het landschap wordt er vaak voor gekozen om vanuit oogpunt de foto te maken. Op die manier creeërt u een ruimtelijk effect waardoor meer diepte te zien is in de afbeelding. Door steeds te wisselen van standpunt zorgt u steeds voor een andere look aan uw foto’s, vervolgens kunt u later de beste foto kiezen. 

Scherpte

Scherpe foto’s kunnen uw foto een professionele uitstraling geven, daarnaast zorgen ze er ook voor dat uw foto’s meer ter verbeelding gaan spreken. Hierbij is het belangrijk dat u één duidelijk focuspunt heeft. Vaak zorgt uw camera daar automatisch voor. Wanneer u toch zelf de focus wil bepalen kunt u dit op uw smartphone doen door tweemaal te tikken op het object. Vaak beschikken telefoons ook over een HDR-instelling, schakel deze in want deze instellingen zorgen voor een scherpere foto. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *