Kindvriendelijke activiteiten omgeving Arnhem

In Arnhem zijn er enorm veel activiteiten om te ondernemen met uw kinderen. In dit blog gaan we een aantal tips aan u voorleggen.

Landgoed Bronbeek

Op landgoed Bronbeek waant u zich weer in de 19e eeuw, in 1863 is dit landgoed gebouwd als tehuis voor oud-militairen uit het leger in Indië. Naast het tehuis werd de land om het tehuis gebruikt om eigen voedsel te verbouwen. Nu is het landgoed omgetoverd naar een museum met een uitgebreide collectie beelden en monumenten. Hierbij staan het koloniale verleden van Nederlands-Indië centraal. 

Airborne museum

De slag om Arnhem is een belangrijke gebeurtenis uit het verleden van Nederland en heeft grote gevolgen gehad voor de verloop van de Tweede Wereldoorlog. hierdoor is het verhaal dat in het Airborne museum verteld wordt een belangrijk onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed. Het museum is te vinden in Villa Hartenstein, dit was het hoofdkwartier van de Britten in september 1944. In het museum staat het beleven van de Slag om Arnhem centraal. 

Als bezoeker waant u zich midden in de strijd, in een speciaal ingerichte ondergrondse ruimte ervaart u op bijzondere wijze het verloop van de Slag om Arnhem. Het museum gebruikt reconstructies, filmfragmenten en geluiden. Voor kinderen is er een speciale audiotour en ook buiten is er een speurtocht uitgezet voor kinderen waarbij ze langs de zichtbare sporen van de Slag om Arnhem lopen. 

De spelerij-uitvinderij

Wanneer u toe bent aan een verrassend dagje weg met uw kinderen is de spelerij – de uitvinderij een uniek idee. Op deze locatie wordt de creativiteit en verbeelding van uw kind op een unieke manier geprikkeld. In de spelerij kunnen kinderen zelf spelen en in de uitvinderij kunnen kinderen zelf dingen op een veilige manier creëren. Ook kinderen die wat meer last hebben van prikkels kunnen zich hier de gehele dag vermaken, er wordt namelijk voldoende rekening gehouden om dit zoveel mogelijk te beperken. 

Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo kunt u op wereldreis in één dag! In deze dierentuin gaat u op reis door de diverse natuurgebieden welke de wereld heeft. Zo komt u terecht in het tropisch regenwoud, de Arizona, tropisch koraalrif, het oerwoud en ook de savanne. Dit wordt verdeeld over diverse continenten in het park. In het park is het heerlijk vertoeven in de safari, desert, rimba, bush of oceaan. Met genoeg dieren en natuur te zien in het park kunt u zich hier uitstekend een hele dag vermaken. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *